♥ Doa Mama & Papa ketika mama hamilkan sayang♥

"Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam..Amin~"



Wednesday, March 24, 2010

About Blog

hye readest,
sy amat terpernjat sbb ade juga org yg masih tidak tahu ape itu blog...
ade sorg kwn sy tnya, apa guna blog, ko bt per ngan blog, knapa nama blog kau mcm tue.....
hmmm....byk btl soaln si dia nie, mcm nk hentam jer tp x per.....die x tau kn, so sy terngkn padanya...

Blog adalah satu diari elekronik (bgi sy lah, bgi anda yg lain x tau lah...he5)
Blog saya adalah tempat saya meluahkan perasaan, mencurhkan ape yg terpendam di dalam hati, berkongsi idea2.....
Knapa pkai nama tue??? ( sy memilih nama tersebut sbb sy ske nama tue...he5...x lah Diary Tulips...Dairy bermaksud sesuatu yg dibuat dri susu manakala susu itu berwrna putih, right?? dan tulips...tulips merupakan bunga kesukaan sy...bunga tulips juga merupakan bunga utk lmbang percintaan........that's why sy plih nama dairy tulips....:-)

wedding...wedding...wedding,,,

hye readest, hmmm......sbnrnyer xnk tulis but nk tulis jgk sbb nk luahkn ape yg di pendam... sbnrnye saya dh dpt beberapa idea untuk my wedding nnti... nie semua ats nasihat n idea2 dri k.ina... thanks k.ina.... rs lbih baik sedikit dan mgurngkn beban nie...he5 bkn ape, sbnrnyer sy cuma nk archive ape yg sy inginkn n planng dlm dream selama nie... so mcm2 nk kna cri mmndgkn sy nie kurang bijak sedikit dlm mencari bahan2 tersebut... org nk ckp ape ckplah, tp sy akn patikan weddng sy nnti akn jd mcm yg sy impikan, wpun terpksa mghbiskn wang utk benda2 yg remeh...he5

Tuesday, March 23, 2010



Festival Belon Udara Panas kali ke-2 di Putrajaya.....
18 Mac -21 Mac 2010

Monday, March 22, 2010

umur vs perasaan,perangai

think n think n think...now is in 2010, not 2009, 2008 n .....
org ckp bila tahun memngkat, umur pun makin mngkat....n that's right....

now i am 23 years old....oh no, near to 25....he5
but i'm so appreciate all my live n thank to ALLAH S.W.T sbb dipnjgkn umur....
next year plak dh jd 24 years old, n become a wife to someone...yeah...
mncpai target dan sasaran...he5.....
mmg aku plan nk kawin umo 24 sbb at least dh matang...
muda sgt nie kematangan tue kureng sket....tp klu da jdoh nk bt cmner kn....
harap2 jodoh kiteorg kekal selamanya sbb aku rs he's my right choice...

mmg syg sgt2, sbb xpnh skit kn at aku neyh...(cket2 tue biasa ler) jnji die pntingkn aku dri lain2...hik3..
n die dh tnjukkn...yes, my love..really my love yg dicari selama nie....
nk ape ckp jer, majuk smpai ler die kat umah aku...weekend always nk hburkn hati aku n x bt aku borink...
sggp spend time utk rest bw aku g jln2...ckp jer nk g mane smpai ler nnti..he5

ade yg ckp ' lelaki x bley pecaya, ms cinta smua indah' yes, aku setuju but aku rs smua tue x brlaku pd aku sbb dah setaun lbih kteorg kwn n he still mcm tue jg...nothing changes....
sayang die, kasih die n even though still mcm dulu...
harap2 semua tue akn kekal selamanya.......amin...

dan..setelah kiteorg sepakat, sekepala, sepusing, sepening (he5...xbley blah ayt tmbhn tue) kiteorg pn telah membuat keputusan yg besar untuk menyempurnakan kehidupan kiteorg sbg manusia.....kami dh bersetuu utk menjadikan hubungan yg kami ini ke level yg teratas....
setelah brbncg....kedua-dua pihak telah bersetuju..amin...
dan kata sepakat telah dibuat.....
and..........i think it's the right keputusan bersempena umur yg bakal meningkat pd tahun dpn...hihihihihi

Saturday, March 20, 2010

Quick update

hye all readest..
this weekend is a very very good weekend....
i luv this weekend...
thanks to my hubby bcoz he makes me happy...........

jp lgi nk g lunch kat umah k.ngah...
msti k.ngah msk spesial nie...hikhikhik
sdp u all tau....tmbah2 nasi dging..
but aku x pndai r nk msk nasi dging.....rs difficult..he5

ptg plak nk teman hubby men futsal...
best...ade plak kak ct...leh ler kiteorg gebang2...hikhikhik...
wpun bru knl, aku rs kak ct da mcm kakak aku dh, almaklum ler org xde kakak...ekekeke..
okey lah, i had to go...da dkt 11.30...
bye

Monday, March 15, 2010

Fish SPA, Theraphy

tiktoktiktok...then mcm trpk nk search something kat intrnt....
Fish Spa....mmg best r....lm x bt...
sronok tgk ikan2....biasanyer letak kaki...tp mmg geli ler bile ikan2 tue dtg mnjlnkn tugasnyer kat kaki...klu die cuci kat tapak kaki lgi la geli.....hikhikhikhik



ari tue ade cite pd my mum, so my mum pn tringin nk bt...maknanyer aku ade chance ler nk g SPA with my mum...he5..
en. tunang jgn jeles taw....kuikuikuikui

Sunday, March 14, 2010

Happy time, mood....:-)

salam...hye readest...
Dlm hti nie rs lega sket...
smlm kiteorg g shoppng kat Nilai3, best btl...he5
sgt2 menghargai org tersyg....sggp temankn w'pun cuaca panas..smpai berpeluh2 die...he5...cian tgk die...
tp anyway die bt aku hepi bile...smpaikn org kdai tue ckp, baiknyer tunang awk...hikhikhik3

- pusing satu kedai kat Nilai, brg nk d cari tue xde..then ke kedai lain xde...(hmpir putus asa,
mcm nk ajk die blik jer)

- second cuba kat kedai ZC dgn muka yg monyok + masam....sbb bengang n panas plak...cri
designer trsebut, then story jer ape yg aku nk
mcm yg terfikir dlm kepala nie...then, die ckp
boleh..bw bunga
tue, meh akk gubah....dengan senang hati amek bunga tersebut kasi kat akk
tue...


....kiteorg duduk dpn akk tue then tggu die buat dengan tenang....si dia dgn tnng menunggu..he5
after 3 min dh siap, he5...muka aku da brtukar wjah, terus tersenyum...hikhikhik...si dia pn mcm hepy jer...sbb da sttle...
lalala...so kiteorg pn blik...
TQ dkt En.Tunang sbb sudi teman, w'pun ade mrugut sket2 sbb die ske usik aku jd x kisah lah...he5


Monday, March 8, 2010

bju pngntin...



beberapa contoh bju pngntin yg aku research...but...xtau bju aku nnti akn jd mcm mane...he5
smua bju2 skang nie cntik, rs mcm nk pkai semua jer...hihihihi

wedding gown tue nice tp kna modified sket, yg leher ats tue kna ttup...klu x cnfirm kna bising ngan hubby, parets smua...kurang sopan...

Wednesday, March 3, 2010

Be a Patient Person

hye all...
welcome back...
huhuhuhu3 sy sgt sedey skang... sbb ape pn xjd lgi nie....
dan skrang sy dlm keadaan tengah BERSABAR (patient).....

Bersabar dlm byk perkara....masih boleh bersabar lagi...

1. Sy sedang bersabar bila dpt tahu bju sy still stuck dkt tailor dan kainnya pn belum di
gunting....arrrgghhhhh......(nk aku amik bju tue blik n ata pd tailor lain ker)

2. Barang yg sy nk cri belum sy temui lgi...(bila nk pergi cri nie, mls btul)

3. Hantaran2 sy still pending (klu sy x mulakan dri skng, mcm maner nk archive mcm sy
impikan...wawawawa)

4. Accessory pn x cri lgi, xbli lgi.....arrggghhh.....

sy masih boleh bersbar, cool n fkir nk sttle smua nie dgn penuh kesabaran, but klu sy da fed up n give up...i will say ' mum, tolong bt smua kat kakak...da xde idea dah nie' n all the things my mum akn do it tp dgn cra die ler, plihan die......mgkin x sm mcm sy...hiiiiiii...:-)

Tuesday, March 2, 2010

Flowers

cntiknyer bunga nie...tau x nie bunga ape??? yes, tulips flower...
rupanyer cntik makna nyer pn cntik....berkaitan pula dgn nama yg aku plih utk blog aku nie...
klu bunga mawar/ ros dikaitkn dgn percintaan, tidak kurang hebatnye dgn bunga tulip.....
bunga tulip membawa erti kepada = Aku Mencintai mu selamanya

meaning tue yg best dgr tue...hik3