♥ Doa Mama & Papa ketika mama hamilkan sayang♥

"Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam..Amin~"



Wednesday, May 26, 2010

Jalan2 cari makan FREE...ehehehehe

Hye all readest....

hehehehe....happy sy belum hbis lgi.....hikhikhik...
sronok sgt2 mggu lps....
pegi jalan-jalan......
tujuan sebenar nk g mkn kenduri MAS tp ade sampingannyer juga...
kiteorg g melaka....so best.....happening ngan geng2 opis n all their family.....

pagi 22hb tue kiteorg bertolak ke JOHOR dalam pkul 8.30am......jnji melayu ler kata kn...kul 8 jd kul 8.30...ekekekeke....abg jep nyer psl r nie...hikhikhik (jgn mrh yer abg jep,gurau aje)......

dlm kul1.00pm kiteorg pn smpai JOHOR...dkt umah MAS...Kg. Parit Bugis....mas tue hujan jer sepanjang jalan..huhuhuhuhu......ms kiteorg smpai, pngntin x siap lgi, so trpkse ler kiteorg tggu kat umah lain dlu...mkn n minum dlu.....lps pngntin da siap bru lah kiteorg pegi kerumah pngantin...(tp smpai skang confius, tue umah sape erk?? main blasah masuk jer...ekekekeke)


(At MAS house)

after pegi kenduri kiteorg bertolak ke melaka....
check in at Beaufort Hotel, rest kejap...kul6 berjalan-jalan d pekan Melaka....
mcm org ckp, klu dtg Melaka xkena asam pedas mmg x besh....
so....our bos pn bawa le kiteorg g makan asam pedas kat salah satu restoran asam pedas di Melaka.....tp, cian k.Liza, die bley sesat plak...hikhikhikhik....(nasib kiteorg baik hati tggu k.Liza dlu baru makan...hehehehehehe)

Layan picture kat Melaka nie dlu.....
:-)


(At Hotel Lobby)




(Asam Pedas( pekan Melaka) n seafood at Umbai, Melaka)




(Mr. Lim's House)




(Melaka River Cruise)




(Hotel equatorial, having our lunch here...)

ms nie mmg release tnsion sgt2....best yg x dpt diceritakan....:-p


Monday, May 17, 2010

pelamin

hikhikhik..psl my wedding lgi...selagi x langsg selagi tue le kepala masih pening...heehehehe
tarikh dh di tetapkn...insyllh tiada perubahan...

Akad Nikah : 2.2.2011
Majlis (P) : 3.2.2011
Majlis Bertandang : 5.2.2011

Pelamin pn dah booked sbb my design yg di syorkan/ di cadangkn oleh seorg wedding planner nie mengambil masa utk menyempurkannya...hihihihi...
pelamin yg di hiasi dgn lampu chandelier....based on his drawing, eemmmm, so nice...nnti x tau ler jd cmner...hikhikhik bcoz lmpu chndelier tue kna tempah.....
Nampak seperti mama saya betul2 memahami saya.....impianku akan tercapai...insyllh...
saya cuba nk archive ape yg sy impikan berdsrkn kemampuan saya....hehehehehehe

nnti sy akan upload hasil sketch WP tue...\(^,^)/............

Wednesday, May 12, 2010

Doa Kami

Ya ALLAH Ya Tuhan Kami, kami memohon perlindunganMU dari gangguan iblis dan syaitan, dari perasaan benci dan syak wasangka, serta dari khianat dan hasad dengki manusia.. Kami memohon pelihara dari MU Ya ALLAH, agar hubungan ini kekal bahagia hingga ke syurga..Amin Ya Rabbal ‘Alamin~~

semakin hari dh semakin hampir...rs takot menimpa diri....huhuhuhuhu...selamatkn lagi hubungan kami Ya Allah....selamanya....
jgn tnye sy if nampak sy bad mood or what else sbb mmg mood sy tgh x stabil skrng nie....

the idea has come

hikhikhik....today saya x bz sgt ler..then smpat lgi sy berfikir ape tema yg akan saya gunakan dlm majlis sy nnti.....think n think n think...then i got it.....'BUNGA-BUNGA CINTA'....meaning smuanye akn penuh dgn bunga2 ler....hikhikhik

by the way, rmai juga yg mggunkn tema 'RAIKAN CINTA'...for me....not...
wait n see....
i must make sure that my majlis akn jd seperti yg saya impikan.....insyllh..
my mum just agree for all idea that i gave her....hiikhikhik...thanks mum sbb memahami kakak...
biarlah org nk ckp ape pn mmbazir ke ape ke, yg penting saya n mum tahu ape yg kami buat....:-)

Tuesday, May 11, 2010

nasib baik.....

fuhh.....nk cita nie pn dada still gementar lgi mengigatkn peristiwa yg berlaku pgi td...
betul2 x sngka....tp alhmdllh nasib masih mnyebelahi saya n mas...
pg td as usual ler kiteorg OTW dtg opis.....

ms tgh drive tue saya pn tgk side mirror n then nk take the other line ler bcoz my opis kat sebelah kanan.....mmndgkn ade sebuah V6 kat depan saya....tetiba V6 te mngelak ke tepi then brake n slow.....but tetiba jer Mas menjerit....'akakakakkkkkk.....' rupa-rupanye, ade sorg hamba Allah nie (perempuan) melintas jln then benti kat ats garisan tue...nauzubillh......(dik, kak, x fikir ker ko bt cmtue bkn setakat nyawa ko je melayang, tp kiteorg yg memandu nie pn melayang..)

until now my kaki still gementar, nk blik nie pn nk drive lgi...hrap2 xde lah kejadian yg plek mcm tue lgi....yg saya tension minah tue bley ketawa lgi...btul ke x tue...eeee.....

Wednesday, May 5, 2010

paling menyedihkan....

hye my love reader...

hukhukhuk....sy teramat sedey semalam
1. x dpt tgk Adamaya
2. x dpt tgk syg cendana

tp alhmdllh dpt tgk, peluk, cium, syg hubby sy...he5 (huiisshhh, x senonoh, xdelah stakat tgk jer...kuikuikuikui..sila abaikan tulisan yg di highlgt color merah tueee....)

Firstly nk ucapkn thanks to my love sbb buatkan sy tenang,...
masa tue sy mmg btl2 tertekan sbb kepala saya sakit sgt memandangkn kerja yg byk kat opis...
niat di hati nk blik rumah awal then nk tdo tp x kesampaian...
malang menimpa....kunci rumah x de dlm my bag....kwn serumah plak blik kg.....
ms tue tuhan je tau...menangis sorg2 dlm umah sementera nk pk ape nk bt..
lastly terigat yg mmber tue ade kasi kunci spare kat bkl husbnd die...then sy pn call die utk mndapatkan kunci tersebut.... nasib baik ade.....amin...
kiteorg pn pergi ler amek kat Kem die kat Banting....jauh benor rupanye....
xpelah tawakal jer.....
malangnyer kuncu magga plak xde...huk3....rs nk ngis pn ade tp d tenangkn oleh hubby sy....die ckp x pe ade jln pnyelesaian, jgn tension2....hukhukhuk...(smbil urut2 dada n ckp sabar aisya...sabar)
Lastly hubby g opis die n amek pemotong then die potong lah magga tue....cian tgk hubby, berpeluh n penat....yelah, bygkan magga besi yg tebal nk ptong guna cutter...nsb cutter tue besar....so after tue sy da bley masuk umah....amin....
thanks sgt2 kat hubby sbb da selamatkn saya....:-)
harap2 lepas nie sy x cuai lgi....always bring that key dlm my handbag....x keluarkn....

Sunday, May 2, 2010

It's Exactly The Month....Mei 2010

hari nie 3 May 2010....cepatnya masa berlalu...
pejam celik pejam celik da bln may dah...ishhhkkk...ishkkkk....isshhkkk....
(pkul pipi sendiri slow jelah...btul ke nie???)

esok 4 Mei, birthday saya yg ke-23....wah, dh ckup 23 tahun dh...dh besar ank mama nie...hik3....
bila umo dh meningkat, pergai pun kna la ubah yer...jd gadis comel yg baik....ekekekeke (perasan jp kata comel)

14-16 Mei saya nk blik Kg...rndunya kat family.....i'm coming...mggu dpn je, x lmbt dh...
blik nk g laksanakn impian kiteorg yg x ckup lgi nie...hahahaha5
pergi melawat mak plak...terdpt perbezaan antara mama n mak taw...hik3...dh ade 2 mum skng nie....

22 Mei saya akn pergi Johor....best...menghadiri kenduri budak bucuk adikku sayang Noor Masuzuani n Hubby nyer Eddy....semoga kekal hingga ke ank cucu....amin....

27 Mei mlm aku n my hubby blik Kg...ape?? Kg. mane?? Kedah ler..ank jati kedah dua2 org nie cuma mencari rezeki di tempat org...he5

29 Mei hari yg di nanti2 kn...majlis aku n si dia...satu ikatan akan mengikat kiteorg berdua....amin, semoga kekal selamnya....

fuh, mmg program bln Mei 2010 btl2 pack n full....harap2 semuanya berjln dgn lancar...amin....