♥ Doa Mama & Papa ketika mama hamilkan sayang♥

"Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam..Amin~"



Tuesday, February 22, 2011

Journey as A Wife

hye all....tetiba rs nk kongsi kegembiraan yg tidak terhingga ini dengan u all....
bile dh jd seorg isteri nie, rs seronok sgt...smpai x terungkap...








xpecially bile always dgn husband...
nice to have a husband...
hidup skarang nie berubah....dan terus berubah dari hari ke hari...
kasih sayang makin betambah....
Insyllh bakal diserikan lagi dengan kehadiran cahaya mata seperti yang diimpikan....amin(semoga Tuhan memakbulkan harapan ini)
Menjadi seorg isteri adalah moment paling indah....
kesbaran amat berharga....
kasih sayang terhadap suami makin menebal...
harap semua itu berkekalan selamanya...amin....
so kepada yg baru nk kawin, belajar besabar...hikhik3 n for yg dh bergelar isteri....Selamat Menempuh Alam Rumahtangga....

Honeymoon Part 1

After we had been married for a few day, we going for a honeymoon....hik3
mcm pengntin2 lain slalu bt...
my mum said, sekali seumur hidup...right...
we had choosen Pulau Langkawi as a honeymoon place for first time sbb kami xnk ler berpatah blik ke selatan lagi...hihihihi
selain itu Pulau Langkawi juga best...
byk tempat2 menarik......smpai penat ler berjalan...
sehingga perancangan 3 hari 2 mlm telah bertukar menjadi 4 hari 2 mlm...hahahahahahaha
(gara-gara sy nk naik jet ski)

Dilangkawi we stayed at Awana Porto Malai....
Best gak hotel nie...tepi laut...bgun pgi nmpk laut...hik3...
because i so loves to see Laut...tenang....cantek....

* Awana Porto Malai, Langkawi
-Phone no. 04- 955 5111
-Sea view room n Garden View room adalah berbeza dari segi price...:-)
- Included brakefast
- also have Honeymoon Package....


jom layan pic.....>>>








































































































klu korang nk pergi island hopping, jgn amek pakej yg ade dkt hotel....
cari je dkt area Pantai Cenang...
Jarak Hotel nie dgn Pantai Cenang, dekat jer...
ataupun korang bley call this number :










Bley zoom gambar nie, okey....
some details about island hopping:-

*Chempaka Ayu
*No.Tel : 019-5771874
019-5785087


- Takes Time about 3 hour 30 minutes
- brings some food n beverage
- bawa baju utk mandi-manda di Tasik dayang Bunting and Pulau Beras Basah
- bg yg mabuk laut dinasihatkn supaya tidak mengikuti aktiviti ini sbb naik bot kecil nnti lagi
mabuk...hehehehe

Sunday, February 20, 2011

Puan Aisya

Hye all....rindunyer kat semua n rindunya nk berblog....hik3.....
setelah 25 hari bercuti...sekarang dh kembali.....:-)
Alhamdullh, kembali sebagai seorg isteri....(rs gnjil ble org pggil puan)
sory sgt sbb xdpt nk update my blog....bz sgt2...hikhikhik3

Tuesday, February 1, 2011

ku milikmu....

tggl beberapa jam sj lagi saya akan diijabkabulkan bersama insan tercinta....smoga semuanya berjalan dengan lancar, amin.....kwn2 please pray for us....saat nie, bgun awl, gementar...smua ade....bye....mjlis bermula pd pukul 4.00ptg......