♥ Doa Mama & Papa ketika mama hamilkan sayang♥

"Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam..Amin~"



Sunday, June 27, 2010

hantaran oh hantaran n hantaran...

salam....
hye smua...rsnye lama x menaip kat blog nie....hihihihihi
al maklumlah, sibuk sgt kat opis nie...nk blik kg pn x smpat..betapa sedeynye hati ini....huhuhuhu
seperkara lagi asyik berfikir psal wedding je....
ape pn saya x prepare lagi nie....huh, pening kepala...
skrang nie, bgun igt psl brg wedding, tdo pn igt, keje pn igt (smpai fikiran pn melayang n x fkir dh psl opis), makan pn igt, dok saje2 pn igt.....aduh...btul ckp org yg pernah melaluinya selama ini....
masa pn bergerak dengan pantas dan saya tgh blur sekarangg!!!....
Klu bley, sy nk wedding sy tue mnjadi seperti yang saya impikan.....

saya dh survey beberapa barang n insyllh, mggu dpn i must grab for it with my fiance....:-)

saya memilih sangkar burung sbgai hadiah utk mengisi .......pd mjlis akad nikah...(dh lm trigin tp sgkr tue da nk out of date) but for akad nikah i think it's okey....




inilah sangkarnya.....i luv it....



ini english tray yg sy impikan for my hantaran.....:-p

bunga for hantaran sudah dibeli...yg lain2 belum..hehehehehehe
masa pun dh semakin dekat...hukhukhuk...skang nie smua rs x kena jer....
sy harap semuanye berjalan dgn lncr...amin....

My preparation will be start from next week....lalalalalalala~

Monday, June 14, 2010

al kisah wed gown....

kpala saya agk pening juga untuk memikirkan semua ini....
baru2 nie my mum dtg, tetiba berbngkit juga isu wedding..hukhukhuk (dh le tgh serabut sbb rs masa dh semakin hampir, ape pn x bt lgi nie)

al-kisah mama saya kali ini psl baju yg akn dipakai pada hari perkahwinan saya nnti....
saya rs nk pkai satu baju saje, but my mum suggest for 3....adddooooiiii (rs mcm batu sebesar bumi mghmpas ke kepala) sbb:

1. ble kna tukar baju 3 kali mesti rumit kn sbb nk make-up lgi, nk tkr tudung, yg tue n yg
nielh...uuiissshhhhh

2. ble dh 3 mesti ler agungnyer pn perlu ditambahkan (mcm mane sy nk berjimat klu cmie)

3. sy paling xske ask kna change je everytime....masa bersm tetamu agk pack...arrgghhhhhh....

tapi apekan daya, nk sedapkn hati mama saya so sy terpaksa ikut jnji my mum happy...
die nk sgt tgk en.tunang pkai bju die n sy berbaju gaun dan potong kek 3 tgkt....(impian die tggi)
xpe lah jnji die puas hati.....


adakah gaun seperti ini yg diidamkan oleh mama saya???





atau seperti ini???



wait for the result until 3 February 2011....................

Thursday, June 10, 2010

transformasi..........

salam...hye smua....sory ler, kebelkngan nie bz n xsmpat nk tulis kat blog nie....dlu beria2 sibuk psl persiapan tnng...tup..tup...trus snyp n tetiba dh bertunang...hikhikhik....
Bile tggl jauh mmg susah sbb urusan kat kampung...perlu kerap blik kg...(my budget is tooooo low tp kna byk bersabar...)

But...alhamdullh, smuanyer telah selamat...termasuk saya....selamat mnjadi tunang org...he5
Biasa lah kn, stiap mjlis x smua smpurna mcm hidup jg...tetap ade cacat celanye tp alhmdllh hnya sedikit saja....

Beberapa perubahan telah dilakukan dalam masa sehari saje....huhuhu
ms tue hanya tuhan saja yang tahu betapa penatnyer, tp mengenangkn my family yg begitu gembira, rs penat dalam diri hilang.....



ini bilik sy sebelum diubahsuai




ini pula selepas diubahsuai...




ruang makan rumah saya....(sory gelap, lupe nk on flash)




ruang makan tersebut selepas dikosongkn dan
diletakkn pelamin tunang saya...

Tuesday, June 8, 2010

pengantin + inai + henna.....

semua org sedia maklumkan.....bila dikaitkan dgn perkahwinan tentu ade pengantin.....bila dikaitkan dengan pengantin mesti kna pakai inai....dh lumrah kn ape nk di buat.....heheheh...
but dulu org juz pkai inai tumbuk jer kat smua jari then buat tanda bulat kat tgh telapak tangan....simple jer....tp apabila zaman dh makin moden, inai pn dh moden skang....kbykkn pngintan dh x ikut tradisi lm tue...dieorg upgred kn style inai dieorg...he5....inai tetap inai cuma coraknye sj berbeza.....

skrang nie dh ade inai yg dilukis di tangan dan kaki...ala2 bollywood gitu...hehehe5....
dan sy pn rs berminat sgt...tp mama n en.tunang x kasi plak...dieorg ckp huduh tp sy tgk cantik.....xper, nnti sy ttp akn pjuk dieorg..he5.....tp sy perlu kaji terlebih dahulu sama ada ia haram atau x....



Henna di Tangan



Henna di kaki

Sunday, June 6, 2010

juz the begining...

hye all my love readest..
i'm so tired today....mggu nie keje direct n no weekend okey...
keje melambak sgt smpai rs dh naik fedup...
kepala plak setiap hari mcm d hempap dgn batu jer....(klu btul sakit tue, silap2 bley mati....ehehehe)

alhmdllh, satu majlis dh settle....seperti impian saya selama ini dan ia btul2 terjdi...amin...
sekarang sy rs separuh dunia nie sy yg punya...hahahahaha
Bahagia sgt2 bila kita tahu kita akn jd milik org yg kita syg n cinta x lm lagi.....n skrng must remeber that 'Saya adalah Tunang org'......so perlakuan diri perlu di jg....:-) termasuk en.tunang saya....

n now we are trying to prepare about our wedding preparation....
we try to archive ape yg diimpikan jd kami perlu bermula dari sekarang.....survey n survey...thinking n thingking.......discuss n discuss.....
for the Akad Nikah my Mum already buy the clothes (thanks mama....cyg mama) ...i try to sketch the design n send it to my tailor....:-) haahhhhh....settle 1 bab.....

harap2 ape yg kami berdua impikan akn mnjadi knyataan...amin.....

Wednesday, June 2, 2010

sekadar renungan

kepala da sakit, keje byk..huhuhu...so main ler internet then trjumpe something yg best d baca....di tujukan khas utk kaum Adam di muka bumi ini......:-)

Hawa yang Istimewa

Duhai kaum Hawa…
Sungguh mulia tempatmu
Terlalu istimewa sifatmu
Tak ternilai kudratmu
Meski masih bisa tertawa
Di kala saat-saat duka
Gahnya air mata itu
Di sebalik keindahan alis matamu
Itulah kelemahanmu
Namun percayalah
Titis kaca itu adalah tulang kekuatanmu jua
Yang bisa runtuhkan ego Adam
Yang bisa runtunkan jiwa Adam

Senyumlah wahai Hawa
Ukirlah seikhlas wajahmu
Sucikanlah ruang hatimu
Kerna ku jua tau
Tulus budimu
Semulus kasihmu
Yang bisa menggoncang dunia
Yang bisa membuka mata semesta

Terima kasih Tuhanku
Aku lahir ke dunia sementara ini
Dalam dunia Hawaku…

Duhai kaum Adam…
Hargailah kasih sayang Hawa
Yang tiada galang ganti
Yang dicurahkan bersama doa
Tanpa Hawa
Dunia ini akan hilang hiasnya
Akan pergi serinya
Tinggallah Adam di sini
Menghitung kesalan di benak hati
Membiarkan Hawa melangkah sepi…
Jangan biarkan Adam dan Hawa terpisah akhirnya…

Tuesday, June 1, 2010

My Engagement Day


With Hantaran sebelah lelaki



menantu n mertua..huahuahua



Cyg Mak mcm cyg Mama gak...hehehehehe



Restuilah hubungan kami mak...ekekekeke



Tima kasih....


inilah saya di hari petunagan saya....
best rs jd tunang org nie....hehehehe (klu nk tau rs lah sndiri)