♥ Doa Mama & Papa ketika mama hamilkan sayang♥

"Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam..Amin~"



Tuesday, November 1, 2011

7th checkup : MGTT a.k.a minum air gula

pgi2 lgi aku dh menuju ke klinik....sbb MGTT hanya dijalankan dri pkul 8.00- 11.00pg shj yer.....klu x esok tue kna dtg klnik semula yer.....ms g klnik tue aku slumber jer, sbb mcm xde perasaan takot....hehehehehe.....
errrmm, lm gak r tggu turn w'pun ade apponment.....sempat la gebang ngan sorg akk nie, die sm mcm aku gak....kna MGTT.....redha jelah demi anak tersyg....

hampir sejam gak r aku tggu, then nama aku dipanggil.....nurse tue tnye puasa x...aku ckp puasa...then die pn amek drah..lps tue die suh kebelkang minum air gula.....mula2 aku tgk air tue ade dua perisa...so aku mcm xkesah la kn...aku pilih grape...besar gak cawan tue......tp aku igt pesan kwan2 aku, minum sekali teguk jer...bile aku dh teguk baru aku tau betapa peritnya rasa air gula tue....uuuuhhhhhhh....smpai nk muntah, tp aku tahan jer.....

lps tue nurse tue ckp dlm 2jam dtg sni blik, jgn mkn tau...rest jer...aku pn akur...aku pun kuar g kat hubby yg setia mnggu...tp Ya Allah, mmg aku rs nk muntah ler, aku teguk air kosong je sket bgi hilang rs mual tue....ttba aku jdi pening mcm nk pitam....cpt2 r suh hubby g bli mnyk angin cap kapak.....hehehehehe3.....cian hubby aku....

after 2hour aku pn ke makmal blik, then nurse tue pggil nama, masuk amek drah skali lgi, then die suh g mkn dlu...lps mkn g jmpe dktor utk pengesahan....Alhmdllh, result aku BEBAS dari diabetis....:-)
so dpt xperice baru yg mmbuatkan aku dh xtakot jarum lagi.....hahahahhahahahahaha